ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ФАКУЛЬТЕТ

«ТАМАҚ ӨНДІРІСІ ЖӘНЕ БИОТЕХНОЛОГИЯ» КАФЕДРАСЫ

КЕНЖЕХОДЖАЕВ Махамедқали Досманұлы

Лауазымы: Кафедра меңгерушісі, доцент

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының кандидаты

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

Мекен-жайы: корпус - , ауд. -

Кафедра туралы

1958 жылы Жамбыл жеңіл және тамақ өнеркәсібі технологиялық институты болып қайта құрылған, Қазақ химия – технологиялық институтының филиалында «Астық өнімдерін сақтау және қайта өңдеу технологиясы» кафедрасының базасында 1963 жылы құрылды. «Астық өнімдерін сақтау және қайта өңдеу» және «Наубайхана және макарон өнімдерінің технологиясы» кафедраларында қайта өңдеу (астық өнімдерін сақтау және қайта өңдеу бойынша) және тамақ өнеркәсіптеріне (нан зауыттары, кондитер фабрикалары) мамандар дайындалып шығарылды. Сол кезеңде бұлар өте маңызды мамандық болып есептеледі, себебі Қазақстан астық өнімдерін өндіру және қайта өңдеу бойынша сарқылмас астық қоры бар ел болып саналды және сапалы дайындалған мамандар аса қажет болды.

6В07215-«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім бағдарламасының жүзеге асыратын мақсаты - қауіпсіз тағам өнімдерін алуды қамтамасыз ететін процестерді оптимизациялау, олардың әдістерін үлгілеу, тамақ өндірісі технологиясының теориялық және тәжірибелік негіздерін дамыту және жүйелендіру, талдау саласында бакалаврларды дайындау болып табылады.

Білім беру бағдарламасының модульдерінің тізімі мен мазмұны әмбебап, жалпы кәсіби құзыреттіліктерді дамыту мен шоғырландыруға, сонымен қатар кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастыруға бағытталған. Білім беру бағдарламасы материалдық-техникалық базаны, оқытушылардын біліктілігін және оқу-әдістемелік әдебиеттің жабдықталуын ескере отырып құрастырылған.

6В07214-«Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі» білім бағдарламасының 6В072-Өндірістік және өңдеу саласы даярлау бағыты бойынша нақты мақсаттары бар:

  • тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі саласында өзін-өзі дамытуға және үздіксіз білім алуға қабілетті, шығармашылық қызметке дайын  жан-жақты білімді интеллектуалды тұлғаны қалыптастыру;
  • тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі саласында кәсіби теориялық білім беру;
  • белгісіздік пен өзгерістер жағдайында бейімделу қабілетін дамыту, заманауи кәсіпорынның мәселелерін шешуде тәжірибелік шеберлік пен  тәжірибе алуды қамтамасыз ету.

6В051-Биологиялық және аралас ғылымдар даярлау бағыты бойынша 6В05113 - «Тамақ биотехнологиясы» білім беру бағдарламасының мақсаты -  биотехнологиялық өнімдердің өндірісі мен сапасын бақылау саласындағы тағамдық биотехнологияға тиісті бағыттарында білім, ептілік және кәсіби шеберлігі бойынша бәсекеге қабілетті деңгейіне ие, жоғары білікті мамандарды дайындау болып табылады.

Білім беру бағдарламалары

Бакалавриат

  • 6В05113 - «Тамақ биотехнологиясы»
  • 6В07214 - «Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі»
  • 6В07215 - «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы»

Магистратура

  • 7М07201 – «Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы мен инженерингі» (1 жылдык)
  • 7М07202 – «Азық түлік өнімдерінің технологиясы» (1 жылдык)
  • 7М07201 – «Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы мен инженерингі» (2 жылдык)
  • 7М07202 – «Азық түлік өнімдерінің технологиясы» (2 жылдык)

Докторантура

  • 8D07213 – «Өңдеу және тамақ өндірісінің технологиясы»
Кафедра құрамы
КЕНЖЕХОДЖАЕВ Махамедқали Досманұлы

Лауазымы: Кафедраның меңгерушісі, доцент

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының кандидаты

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

САДИБАЕВ Абильхан Килыбайұлы

Лауазымы: Кафедраның доценті

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының кандидаты

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

МЫНБАЕВА Айжан Бердалиевна

Лауазымы: Кафедраның доценті

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының кандидаты

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

АУБАКИРОВ Хамит Аблгазинұлы

Лауазымы: Кафедраның доценті

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

БОРАНКУЛОВА Асель Сарсенбайқызы

Лауазымы: Кафедраның доценті м. а.

Ғылыми дәрежесі: PhD докторы

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

СОЛТЫБАЕВА Бекзада Еркинбекқызы

Лауазымы: Кафедраның доцент м. а.

Ғылыми дәрежесі: PhD докторы

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

ИВАННИКОВА Наталья Викторовна

Лауазымы: Кафедраның аға оқытушысы

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

ҚЛЫШБЕКОВА Ақмарал Сұлтамұратқызы

Лауазымы: Кафедраның аға оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: Магистр

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

ГАРАЖАЕВ Мекенбай Шамилұлы

Лауазымы: Кафедраның аға оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: техника және технология магистрі

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

ЕРГАЛИЕВА Сауле Муратқызы

Лауазымы: аға оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: Кафедраның магистрі

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

УМИРБЕКОВА Асель Сагындыкқызы

Лауазымы: Кафедраның аға оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: азық –түлік тағамдары технологиясы магистрі

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

АЛАШБАЕВА Лилия Жанабайқызы

Лауазымы: Кафедраның оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының магистрі

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

КИЯБАЕВА Асель Аскарқызы

Лауазымы: Кафедраның оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: магистр

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

САРШАЕВА Алия Батырбекқызы

Лауазымы: Кафедраның аға оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: азық –түлік тағамдары технологиясы магистрі

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

МАРАТКЫЗЫ Нәркес

Лауазымы: Кафедраның оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының магистрі

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

Джамалбекова Арайлым Джумабекқызы

Лауазымы: Кафедраның оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: қайта өңдеу өндірістері технологиясының магистрі

E-mail: arailytan @mail.ru

КОПЖАСАРОВА Дина Каирғалиқызы

Лауазымы: Зертхана меңгерушісі

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының магистрі

E-mail: k.dinak777 @mail.ru

БАЙМУРАТОВА ГУЛЬНАЗ ЕГИЗБАЕВНА

Лауазымы: Кафедраның зертханашысы

Ғылыми дәрежесі: ғылым магистрі

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

Ескараев Абдимажит Байдилдаұлы

Лауазымы: Оқу шебері

E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

Ғылым
  1. Боранкулова А.С. –hindex =1
  2. Солтыбаева Б.Е. –hindex =1
  3. Алашбаева Л.Ж. –hindex =1
  4. Мынбаева А.Б.- hindex =2
  5. Аубакиров Х.А.- hindex =2
  6. Ержанова М.Е.- hindex =2

 WoS, Scopus деректер базасында жарияланған «Тамақ өндірісі және битехнология» кафедрасының ПОҚ ғылыми жұмыстарының тізімі:

  1. М.Д. Кенжеходжаев, т.ғ.к., қау.проф., Q4, L.Zh. Alashbayeva, D.A. Shansharova, H.Ludek, M.D. Kenzhekhojayev, N.V. Ivannikova Study of the effect of cabbage juice (Brássicaolerácea), as a source of inhibition of microorganisms of the genus Bacillus in the preparation of whole grain wheat bread, International Journal of Advanced Scince and Technology. Год охвата Scopus: с 2016 по ностаящий момент, процентил: 27; ISSN 2005-4238, E-ISSN 2207-6360 2019 https://dx.doi.org/10.37624/IJERT/13.11.2020.3691-3698 Q4
  2. Х.А.Аубакиров а-ш.ғ.к., қау.проф., DOI: 10.3844/ajavsp.2021.318.326 Процентиль, Aidar Dastanbekuly Baimukanov, Yusupzhan Artykovich Yuldashbayev, Vladimir Alexandrovich Demin, Taram Amkhatovich Magomadov and Khamit Ablgazinovich Aubakirov , Efficient Breeding in Kazakhstan Alatau Cattle Breed Population, American Journal of Animal and Veterinary Sciences Article history, Received: 31-07-2021 Revised: 30-09-2021, Accepted: 15-10-2021.
  3. М.Е. Ержанова т.ғ.к., қау.проф., Scopus CiteScore 2022 -1.5 - Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, Iztayev A., Alimardanova M., Iztayev B., Tungyshbayeva U., Izteliyeva R., Tursunbaev S. Development Of An Innovative Technology For Accelerated Coocing Of No Yeast Bread Using Ion-Ozonized Water, «Eastern-European Journal of Enterprise Technologies», https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85119669250&origin=resultslist&sort=plf-f
  4. М.Е. Ержанова т.ғ.к., қау.проф., Scopus CiteScore 2022 -2.1, Bazil,G,D., Adilova,S.K., Abzhanova,L.K., Sugurova,L.A., Fuzzy simulation of organizational adjustment processes management based on heat supply balanced scorecard, Innovative infrastructure Solutions, 2021,6(2),77 https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85099344548&origin=resultslist
  5. М.Е. Ержанова т.ғ.к., қау.проф., Scopus CiteScore 2019-1.0- Engineering , Gusarova O.M., Yerzhanova M.E., Berezniak I.S., Konstantinov V.A., Vityutina T.A., Supply chain management in the food industry: A comprehensive hierarchical decision-making structure, International jurnal Chain of Management. - 2019. -Vol. 8(4). Р. 733-742. 10.1007/s41062-020-00435-3https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85071547522&origin=resultslist
  6. М.Е. Ержанова т.ғ.к., қау.проф., Scopus CiteScore 2022-0.2, Сугурова Л.А., Исакулова Ж.А., Джанузакова Р.Ж., Абильдаева А.С., Artificial intelligence in production and textile industry, Izvestiya Vysshikh Uchebnykh Zavedenii, Seriya Teknologiya Tekstil'noi Promyshlennosti (Scopus) Volume 2020, Issue 2, 2020, Pages 150-153 https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85104473946&origin=resultslist
  7. 7. А.К. Садибаев т.ғ.к., қау.проф., Exergic analysis of the installation for controlled dehydration of fine particulate products , Sadibaev A.K. A A Malibekov, Materials Science and Engineering This content was downloaded from IP address 83.139.159.18 on 23/10/2019 at 03:24 DOI: 10.1088/1757-899X/560/1/012076.
  8. А.Б. Мынбаева т.ғ.к., қау.проф., процентиль 49; Q3, Алашбаева Л.Ж. Шаншарова А.Б., Мынбаева А.Б., Боранкулова А.С., Солтыбаева Б.Е Development of technology for bakery products, Food Science and Technology ISSN 0101-2061 (Print) ISSN 1678-457X (Online) doi.org/10.1590/fst.61120. Бразилия, 2021. Б. 1-7.
  9. А.Б. Мынбаева т.ғ.к., қау.проф., Процентиль 72; Q1, SholpanTursunbayev, Auyelbek Iztayev, Aizhan  Mynbayeva, Mariam Alimardanova, Baurzhan Iztayev, MadinaYakiyayeva, Development of a highly efcient ion‑ozone cavitation technology for accelerated bread production., Scientifc Reports, 27.09.2021 (Web of Science, Scopus) DOI: https://doi.org/10.21203/rs.3.rs-533673/v1
  10. А.С. Боранкулова доктор PhD, қау.проф., Алашбаева Л.Ж., Шаншарова А.Б., Мынбаева А.Б., Солтыбаева Б.Е., Development of technology for bakery products, Food Science and Technology ISSN 0101-2061 (Print) ISSN 1678-457X (Online) doi.org/10.1590/fst.61120. Бразилия, 2021. Б. 1-7.https://doi.org/10.1590/fst.61120 процентиль 49; Q3.
  11. Б.Е. Солтыбаева доктор PhD, қау.проф., Алашбаева Л.Ж. Шаншарова А.Б., Мынбаева А.Б., Боранкулова А.С., Development of technology for bakery products, Development of technology for bakery products, Food Science and Technology ISSN 0101-2061 (Print) ISSN 1678-457X (Online) doi.org/10.1590/fst.61120. Бразилия, 2021. Б. 1-7.,https://doi.org/10.1590/fst.61120 процентиль 49; Q3
  12. Л.Ж. Алашбаева доктор PhD, қау.проф., L.Zh. Alashbayeva, D.A. Shansharova, H.Ludek, M.D. Kenzhekhojayev, N.V. Ivannikova, Study of the effect of cabbage juice (Brássicaolerácea), as a source of inhibition of microorganisms of the genus Bacillus in the preparation of whole grain wheat bread, International Journal of Advanced Scince and Technology. Год охвата Scopus: с 2016 по ностаящий момент, процентил: 27; ISSN 2005-4238, E-ISSN 2207-6360 2019 https://dx.doi.org/10.37624/IJERT/13.11.2020.3691-3698 Q4.
  13. Л.Ж. Алашбаева доктор PhD, қау.проф., Алашбаева Л.Ж., Шаншарова А.Б., Мынбаева А.Б., Боранкулова А.С., Солтыбаева Б.Е Development of technology for bakery products, Food Science and Technology ISSN 0101-2061 (Print) ISSN 1678-457X (Online) doi.org/10.1590/fst.61120. Бразилия, 2021. Б. 1-7. https://doi.org/10.1590/fst.61120  процентиль 49; Q3
  1. Н.Маратқызы магистр, аға оқытушы, А.Т. Аimen, G.Mussayeva G. К. Amirova, B.К. Mombayeva, M. Baigeldiyeva, N. Maratkyzy, F.R. Tashmukhamedov, К. Golikova, Z. Borkulakova, The suitability of wastewater for irrigation to improve the ecology of natural river basins, International Journal of Ecosystems and Ecology Science (IJEES) Vol. 12 (3): 199-208 (2022) ISSN: 2224-4980 https://doi.org/10.31407/ijees12.3 Q4, Web of since.
  2. Н.В. Иванникова магистр, аға оқытушы, L.Zh. Alashbayeva, D.A. Shansharova, H.Ludek, M.D. Kenzhekhojayev, N.V. Ivannikova, Study of the effect of cabbage juice (Brássicaolerácea), as a source of inhibition of microorganisms of the genus Bacillus in the preparation of whole grain wheat bread, International Journal of Advanced Scince and Technology. Год охвата Scopus: с 2016 по ностаящий момент, процентил: 27; ISSN 2005-4238, E-ISSN 2207-6360 2019 https://dx.doi.org/10.37624/IJERT/13.11.2020.3691-3698 Q4.
Серіктестер
  • «Берсанукаев И.» ЖШС, директоры Берсанукаев И.; 
  • «Жамбыл ветеринария ғылыми-зерттеу стансасы» филиалы, директоры а.ш.ғ.к Тлепов А.А.;
  • «LF Company»ЖШС, бас директоры Матеев Е.З.;
  • КХ «Бахыт» директоры Мұханбетәлі Қ.С., «Бидай-Нан» ЖК, директоры Б.Х.Ниязов; 
  • КХ «Бахыт» директоры Мұханбетәлі Қ.С.  
Бітіруші түлектер мамандығы

6В07215-«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» бакалавриатының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерінде жұмыс жасай алады:

ҚР 01-2017 сабақтардың Ұлттық классификаторына сәйкес мамандықтардын келесі топтары таңдалынды:

  • 2141-1-005 «Жалпы бағыт» инженер технологы
  • 2141-2-001 Өндірісті ұйымдастыру бойынша инженер
  • 2141-4-003 Өнім сапасы бойынша инженер
  • 2145-1-001 Инженер-зертханашы
  • 2145-4-001 Тамақ өнеркәсібі саласында инженері
  • 2338-1-0072 Тамақ өндірісі бойынша оқытушы (колледж).
  • 3129-9-006 Тамақ өнеркәсібі технологы
  • 3129-9-008 Тамақ өнімдерін өндіру технологиясы бойынша технологы

6В07214-«Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі» бакалавриатының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерінде жұмыс жасай алады:

ҚР 01-2017 сабақтардың Ұлттық классификаторына сәйкес мамандықтардын келесі топтары таңдалынды:

  • 2141-1-005 «Жалпы бағыт» инженер технологы
  • 2141-2-001 Өндірісті ұйымдастыру бойынша инженер
  • 2141-4-003 Өнім сапасы бойынша инженер
  • 2145-1-001 Инженер-зертханашы
  • 2145-4-001 Тамақ өнеркәсібі саласындағы инженері
  • 3129-9-006 Тамақ өнеркәсібі технологы
  • 3129-9-008 Тамақ өнімдерін өндіру технологиясы бойынша технологы
  • 2338-1-0072 Тамақ өнімдерінің өндірісі бойынша оқытушы (колледж).

6В05113 - «Тамақ биотехнологиясы» мамандығының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерінде жұмыс жасай алады:

  • 5-003 Инженер-микробиолог;
  • 2131-9-002 Биотехнолог;
  • 2141-1-001 Өндірістегі инженер;
  • 2141-1-005 Инженер-технолог (жалпы бағыт);
  • 2141-2-001 Өндірісті ұйымдастыру бойынша инженер;
  • 2141-4-003 Өнім сапасы бойынша инженер;
  • 2141-4-004 Өнімді бақылау бойынша инженер;
  • 2338-1-072 Тамақ өнімдерін өндіру бойынша оқытушы, колледж.
Мамандандырылған аккредиттеу туралы куәлік
Top